zondag 20 mei 2012


Ignace Parmentier
 beeldhouwwerken en installaties

Materie ten dienste van het concept. De -autonome sculpturen- van Parmentier maken louter een ontwikkelingsproces zichtbaar, als aanzet van een grotere volledigheid. Een -autonoom kunstwerk- wordt niet alleen gevormd door de maker zelf. Het is bij aanvang slechts een animering binnen het veilige kader van het atelier en pas wanneer het naar buiten gedragen wordt begint de interactie met locaties en andere kunstwerken, de dialoog met de toeschouwers, die allen bijdragen aan de intrinsieke waarde van het werk. Steeds veranderlijk en in groei... nooit af!

Zowel in het scheppingsproces als in het levenspad van het kunstwerk zelf, zit een bewuste houding dat met name gestoeld is op controle verliezen. Waarbij deze modus van loslaten instaat voor de vorm en groei van het autonome stuk.
In deze gedachte, welke materie overstijgt, kan gesteld worden dat alle gebeurtenissen binnen tijd, bijdragen aan een energetisch rijpingsproces. Los van de hand en het bewustzijn van de vormgever zelf.

Ignace Parmentiers beeldhouwwerken en installaties zijn niets anders dan een bevestiging van het leven, welke zelf-voorziend zijn in alle lagen en frequenties. De wereld zijn hun “natuurlijke parma-cultuur”.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten